10 mars 2009

Nytt tillägg till samlarkortspelet Magic: The Gathering - Conflux


For ungefär en månad sedan kom det ut en ny expansion till spelet Magic: The Gathering av Wizards of the Coast i USA och har fått namnet Conflux. Spelet har utvecklats enormt sedan alfan och betan kom ut 1994, man är nu inne i blocket Shards of Alara där Conflux är den andra serien.


I Shards of Alara introducerades en ny raritetsgrad mythic rare vilket innebär att ett sådant kort hittas i var åttonde paket. I den nya serien Conflux finns det 15 mythic rare kort av totalt 259.


Vad som är riktigt intressant med magickorten är att konstnären som har ritat illustrationen på kortet är namngiven. Detta är trevligt då många kort är ett konstverk i sig själv. Kortet ovan är målat av kostnären Cyril Van Der Haegen som förutom illustrerat kort från Magic: The Gathering arbetat med samlarkortspel som World of Warcraft, Cthulhu and White Wolf. Läs mer på Cyril webbsida http://www.tegehel.org/, där finns det bland annat ett stort antal av hans illustrationer.


På vilka sätt samlas då dessa magickort. Jag bortser från de som enbart ser Magic som ett spel och letar kort för att maximera deras chans att vinna mot sina motspelare. Det är inte som sportkort där man kan avgränsa sig till ett lag eller kanske till och med till en enskild spelare. Då jag inte själv samlar på denna typ av samlarkort skulle det vara trevligt att få kommentarer från de som samlar på magickort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar